Politie tevreden met verzoekjes-actie

18-05-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De politie is tevreden over de eerste 'rent-a-cop' actie waarbij burgers konden aangeven waar ze extra politie inzet wilden hebben.
Tussen 15:00 uur en 22:00 uur zijn ze op pad geweest. Zo zijn er meerdere snelheidscontroles uitgevoerd bij de Emmerikseweg, Thorbeckesingel en Gerard Doustraat (30 km/u zones). De hoogste snelheid hier gemeten was 53 km/u.

Hangplekken

Ook werden bekende hangplekken beter in de gaten gehouden, zoals de kabelbaan bij Leesten-Oost, het Dreiumme in Warnsveld en het speeltuintje achter de Jumbo. Op het parkeerterrein aan de Polsbroek werden twee personen daadwerkelijk bekeurd vanwege drinken op straat.

Pizzeria's
Een van de punten die werd aangegeven, was de snelheid van pizzakoeriers. In totaal zijn vijf scooters gecontroleerd. Daarvan kreeg één bestuurder een bekeuring omdat zijn snorfiets maar liefst 61 km/u aantikte.

Controle
Op andere plekken die op verzoek gecontroleerd werden zijn geen onrechtmatigheden gevonden. Dat was onder andere bij de voetgangersoversteekplaats in De Hoeven en bij de Den Elterweg, waar gecontroleerd werd op rijden door rood licht.Gerelateerd