Politiek wil opheldering over 'abrupte einde plan korfbalhal'

18-11-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De PvdA heeft schriftelijke vragen gesteld over het besluit van het College om geen toestemming te verlenen voor de bouw van een sporthal voor sportvereniging KVZ. De korfbalvereniging, die ruim 500 leden telt, wil graag een sporthal. Twee jaar geleden gaf het College KVZ nog het advies om de bouw van een sporthal te combineren met de bouw van een gymzaal voor twee scholen die ook nog gebouwd moeten worden.
Deze zouden geplaatst moeten worden op het voormalige Graaf Ottobadterrein.

“Nu wil het College ineens niet meer meewerken aan het realiseren van een sporthal voor KVZ. De PvdA stelde hierover samen met een aantal andere partijen schriftelijke vragen om duidelijk te krijgen wat er aan de hand is.” zegt de PvdA.

Saillant detail is dat twee wethouders uit het college zich al eerder terugtrokken uit de beslissing in verband met mogelijke belangenverstrengeling.
De schoonzoon van wethouder Coby Pennings is penningmeester bij de korfbalvereniging, en Patricia Withagen is vrijwilliger in de pr-commissie. Zij hebben geholpen met het opzetten van het plan.

Het plan werd eind oktober echter naar de prullenbank verwezen. De gemeente zelf gaf aan dat er geen sprake was van een sluitende begroting voor de bouw van de gecombineerde hal, en dat de hal concurrerend zou zijn voor de gemeentelijk sporthallen. Al met al vonden zij de risico's te groot.

De PvdA wil echter het volledige verhaal hebben. Ook roepen zij op om de aanvraag van de sporthal te heroverwegen.