Prettig uitgaan in Zutphen: voor iedereen

19-10-2018 Nieuws Redactie

De gemeente Zutphen werkt met inwoners en ondernemers aan een aantrekkelijke binnenstad. De functie van de Zutphense binnenstad verandert van een winkelgebied naar een woon-, horeca- en evenementengebied. We vinden het belangrijk dat er een goede balans is tussen levendigheid, leefbaarheid en veiligheid.

Uitgaan in Zutphen vormt een onderdeel van deze balans, omdat het zowel voor het uitgaanspubliek als de omwonenden prettig en veilig moet zijn in Zutphen. We zijn benieuwd naar alle bestaande wensen en ideeën rondom levendigheid, leefbaarheid en veiligheid.  Zodat we daar zoveel mogelijk op kunnen inspelen. Daarom doet Bureau Beke uit Arnhem onderzoek naar deze wensen en ideeën.

Wat merkt u van het onderzoek?

Regelmatig loopt een onderzoeker mee met omwonenden, handhavers en vertegenwoordiger van de horeca om te kijken welke zaken zij belangrijk vinden om prettig uit te gaan in Zutphen. Daarnaast wordt een enquête onder binnenstadbewoners uitgezet.

Helpt u mee met het onderzoek?

De mening van binnenstadbewoners, ondernemers en jongeren wordt erg op prijs gesteld, want daardoor is het mogelijk om te bepalen hoe het uitgaan in de binnenstad van Zutphen nog levendiger, leefbaarder en veiliger wordt. Loop jij met een van onze onderzoekers mee en vertel jij hen wat jou allemaal opvalt? Meld je dan aan via: j.kuppens@beke.nl.Gerelateerd