Prinses Laurentien naar Zutphen voor prijs overhandiging

14-11-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – WALHALLAb krijgt de Janusz Korczakprijs voor vernieuwend en uitdagend onderwijs. De prijs zal 18 november overhandigd worden door Prinses Laurentien. Zij is lid van het comité van aanbeveling voor de prijs.

“Jongeren die gevaarlijke machines bedienen. Kinderen die ondernemers zijn. Autisten die drukke werkzaamheden verrichten. Hoogbegaafde kinderen die grote opdrachten uitvoeren. Meesters van 12 jaar oud. Architecten van 14. Stedenbouwer van 15. Bedrijven die willen samenwerken. Serieuze opdrachtgevers met klussen voor Kids.” Zo beschrijft Marco Mout de organisatie.

Het juryrapport is ook lovend over het onderwijs: “Marco Mout helpt kinderen en jongeren tussen de 8 en 18 jaar oud die nergens anders meer terecht kunnen. Zij zijn vaak uitgevallen in het onderwijs of hebben geen dagbesteding meer. Bij Marco Mout in het atelier kunnen zij hun creatieve talenten ontdekken en weer vertrouwen krijgen in hun eigen kunnen.”

Wie bij de overhandiging van de prijs wil zijn kan zich aanmelden via info@kruitoren.eu. De deuren gaan om 13.30 open.Gerelateerd