Procedures rondom noodopvang GGNet langzaam op gang

22-04-2016 Nieuws Redactie

WARNSVELD – De benodigde processen voor de noodopvang in Warnsveld lijken eindelijk op gang te komen.
Onlangs bleek dat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) ondanks de grote nood waarmee ze eerder aan de bel trokken, niet gewillig was vaart te zetten achter de nodige vergunningen.

Inmiddels heeft het COA wel de nodige omgevingsvergunning en kapvergunning aangevraagd. Saillant detail bij de laatste: de aanvraag van de kapvergunning was op 14 maart, terwijl het kapseizoen 15 maart geëindigd is. Ecologen zullen daardoor eerst de vliegbewegingen in de bomen in de gaten houden om te beslissen of er sprake mag zijn van kap.

De omgevingsvergunning voor het intern verbouwen van een pand voor de tijdelijke opvang van vluchtelingen is op 6 april aangevraagd.

Bestuursovereenkomst
Daarnaast was er de kwestie rondom de bestuursovereenkomst. Deze werd 16 februari goedgekeurd door de gemeente. Hierna zou deze voor ondertekening richting GGNet en het COA gestuurd worden. GGNet had de bestuursovereenkomst diezelfde week nog getekend en doorgestuurd richting het COA.

Daarna was het lang wachten voordat deze terug kwam. De gemeente gaf eerder aan dat ze zeer regelmatig contact hadden om duidelijkheid te krijgen in de stand van zaken.

Donderdag kon de woordvoerder van de gemeente pas bevestigen dat de bestuursovereenkomst nu weer in handen van de gemeente was. “De burgemeester zal de overeenkomst spoedig tekenen.” aldus de woordvoerder.
Deze vertragingen hebben er ook voor gezorgd dat de nieuwe bewoners van de noodopvang op het GGNet-terrein ook vertraagd zijn. Eerder zouden zij in maart intrekken, dat is nu op zijn vroegst pas eind mei.Gerelateerd