Programma 4 mei in Zutphen en Warnsveld

02-05-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Op 4 mei, tijdens dodenherdenking, zal een krans gelegd worden bij het Gideonmonument aan het Broederenkerkplein.
Daarvoor, om 19:00 uur, wordt er verzameld bij de burgerzaal op het oude stadhuis. Hier zullen eerst enkele speeches gegeven worden door onder andere Adriaan van Oosten, Jacques van Trommel en burgemeester Carry Abbenhues. Ook zullen leerlingen van De Wegwijzer en stadsdichter Anna Wiersma gedichten voordragen.

Om 19:30 volgt een stille tocht richting het monument. Na de twee minuten stilte zal het Koninklijk Zutphens mannenkoor liederen ten gehore brengen.

Warnsveld
Ook Warnsveld kent zijn eigen 4 mei programma. Deze begint om 19:00 uur in de Martinuskerk. Hier zullen wethouder Coby Pennings en de leerlingen van De Fontein verschillende voordrachten doen. Ook is het Warnsveldse mannenkoor aanwezig.
Vanaf 19:35 zal de toch richting het monument aan de Veldesebosweg ingezet worden. Na de twee minuten stilte zullen hier enkele bloemstukken neergelegd worden.

4 mei concert
Na de herdenking, om 21.00 uur, begint in de St Walburgiskerk het inmiddels traditionele gratis 4 mei concert. Dit jaar wordt dat verzorgd door het koor Consensus Vocalis o.l.v. Klaas Stok. Begeleid door Matthias Havinga op het Baderorgel zal het koor het Requiem van Maurice Duruflé zingen, met medewerking van de solisten Joep van Geffen (bas) en Sara Klein Horsman (mezzo-sopraan).

Gratis toegangskaarten voor het concert zijn, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij de VVV op de Houtmarkt, bij Music All In in de Beukerstraat, en bij de boekhandels Van Someren & Ten Bosch (Turfstraat) en Boek & Co (Dreiumme).