Promotiefilmpjes om bezoekers naar Zutphen te trekken

09-07-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Zutphen gaat promotiefilmpjes maken om meer bezoekers te trekken. Stichting Zutphen Promotie heeft daarvoor communicatiebureau Crystal Park uit Zutphen benaderd.

De filmpjes zijn korte filmische portretten van Zutphen. Glenn Janssen, citymarketeer van de Stichting: “Een levendige stad bestaat naast mooie gebouwen, leuke winkeltjes en zonnige terrasjes vooral uit mensen. Zij maken de stad, wekken haar tot leven en kweken nieuwe ambassadeurs door hun gastvrijheid. Dat zijn de verhalen die we moeten vertellen zodat mensen nieuwsgierig worden naar Zutphen. Aan de hand van deze portretten maakt de kijken kennis met onder meer stadsgidsen, ondernemers en ambachtslieden, kunstenaars en fotografen.”

De eerste serie portretten is gericht op het aantrekken van bezoekers. Later in het jaar worden ook verises gemaakt die de doelgroepen zoals ‘nieuwe bedrijven een ‘nieuwe bewoners’ aanspreken. De films worden gepromoot via campagnes op internet en op social media. Hier verwachten de partijen een behoorlijke virale werking door de fans en vrienden van de mensen die in beeld komen.