PvdA: 'De Hanzehof blijft'

27-11-2015 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - De Zutphense PvdA fractie wil zorgen over het verdwijnen van de Hanzehof wegnemen. Op de facebookpagina van de partij vertellen zij dat er geen plannen zijn om deze te sluiten:

"De Hanzehof is een van de belangrijke Zutphense culturele voorzieningen en draagt er aan bij dat Zutphen een aangename stad is om in te wonen en te verblijven. Tegelijkertijd moet ook de gemeente Zutphen goed op de euro's letten en daar zeer zorgvuldig mee omgaan en helaas ook bezuinigen. Sluiting van de Hanzehof is voor de PvdA niet aan de orde." zo staat te lezen op de facebookpagina.

"Dit staat ook niet in de plannen die het college aan de gemeenteraad heeft voorgesteld. In tegendeel, Zutphen wil op korte termijn meer dan € 1 miljoen investeren in de Hanzehof zodat de plek van dit Zutphense theater voor der komende jaren gewaarborgd is. Het college stelt ook voor het tekort van de Hanzehof in de exploitatie voor dit jaar voor zijn rekening te nemen."

"Tegelijkertijd vraagt het college aan de Hanzehof om goed te kijken naar wat de toekomstmogelijkheden voor dit theater zouden kunnen zijn. Vooral in combinatie met de historische Buitensociëteit. Deze zaal is beroemd om haar akoestiek en verdient een breder publiek, niet alleen uit Zutphen. Kan de Hanzehof de uitdaging aan om zowel theater als concertpodium te zijn? Dat is wat wij graag willen onderzoeken. Kan de Buitensociëteit de positie van de Hanzehof ondersteunen en versterken."

Maandagavond 30 november wordt de Hanzehof besproken bij de gemeente.Gerelateerd