Rechter: gemeente Zutphen maakte fouten bij toekenning huishoudelijke hulp

06-12-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De gemeente heeft fouten gemaakt bij de nieuwe normering van de huishoudelijke hulp. De rechter heeft hier maandag 28 november uitspraak over gedaan in een bodemprocedure die was aangespannen door een inwoner van Zutphen.

Bij de inwoner was vorig jaar de huishoudelijke hulp gehalveerd, van 3 uur naar 1,5 uur per week. De rechter oordeelde dat het protocol waarop dat gebaseerd was, niet goed was onderbouwd. De gemeente heeft daarop een schikking getroffen om de huishoudelijke hulp van de inwoner te verhogen naar 2,5 uur per week en uitbetaling van de proceskostenvergoeding.

“Het protocol biedt onvoldoende ruimte voor maatwerk. In 2012 was het een prima instrument als opvolging van het toenmalig CIZ-protocol, maar in de huidige situatie voldoet het niet meer.” zo laat de gemeente in een reactie weten. “Op basis van de uitspraak en meegeleverde aandachtspunten wordt het protocol aangepast.”

De andere partij is blij met de schikking. Eerdere bezwaren en een kort geding werden afgewezen. De zaak is voor de Zutphenaar nu afgesloten.Gerelateerd