Regio vervoer vanaf 1 januari naar PlusOV

16-12-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Mensen die gebruik maken van deur-tot-deurvervoer ontvangen deze week hun PlusOV-vervoerspas. Dit geldt voor inwoners van de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen. Vanaf 1 januari regelt PlusOV voor deze reizigers het aanvullend vervoer dat nu nog bekend is als regiotaxi.

Voor wie is PlusOV?
PlusOV maakt reizen mogelijk voor mensen die geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer, bijvoorbeeld vanwege een beperking. Zij kunnen met PlusOV van deur tot deur reizen tot 40 kilometer vanaf hun eigen woning. Hiervoor hebben zij een Wmo-indicatie nodig van hun eigen gemeente. PlusOV biedt in de Gelderse gemeenten ook aanvullend openbaar vervoer. Bijvoorbeeld voor mensen die te ver van een bushalte of NS-station afwonen. Deze mensen hebben geen Wmo-indicatie van hun gemeente nodig. Wel betalen zij een iets hoger tarief per kilometer.

Goed voorbereid
PlusOV treft op dit moment de voorbereidingen met de gecontracteerde vervoerders TCR en Willemsen de Koning om reizigers vanaf 1 januari goed te kunnen vervoeren. Zo heeft PlusOV nieuwe medewerkers aangetrokken, dataverbindingen getest en informatiebijeenkomsten gehouden. In de eerste weken van het nieuwe jaar heeft PlusOV extra bezetting aan de telefoon om klanten optimaal te woord te staan en lange wachttijden te voorkomen. De kwaliteit van het vervoer in de 9 gemeenten blijft zoals de reizigers dat gewend zijn.Gerelateerd