Robots gaan pizza's bezorgen in Zutphen

16-08-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De toekomst is nu. Althans, in pizza-land. Domino's Zutphen krijgt een (Europese) primeur door als eerste met robots pizza's te gaan bezorgen. De robot ziet er uit als een klein wagentje.

Binnen enkele weken moeten de wagentjes rijden.

Zutphen is samen met Enschede, Gorinchem en Rotterdam gekozen om de pilot met de wagentjes te draaien.
Domino's Zutphen zit aan de Emmerikseweg. Hier zijn weinig moeilijke verkeerssituaties, waardoor de robot makkelijk ingezet kan worden.

“We gaan bezorgen op een kleine schaal, het is echt nog even testen. Ze gaan voorlopig ook slechts bezorgen in een zogenaamde ‘Golden Mile’, een mijl oftewel ongeveer anderhalve kilometer rondom het desbetreffende filiaal”, zegt Claeys van Domino's Nederland.

De bezorgrobot zal pizzakoeriers niet hun baan kosten, verzekert Domino's. “De robot zal in een kleine straal om een winkel rijden en de pizza binnen 30 minuten bezorgen, doordat de pizza's ook nog eens warm blijven in het compartiment zal je pizza goed warm worden bezorgd.”

Als via de robot besteld is, ontvangt de besteller een linkje. “Op het moment dat de robot voor je deur staat en je opent de link, dan zal het compartiment met je pizza’s openen.” als de pizza er vervolgens uit is, rijdt de robot terug.

De robot vervoert maximaal 8 pizza's en rijdt op loopsnelheid.

De robots zijn gemaakt door Starship Technologies. Het bedrijf bezorgt bijvoorbeeld al pizza’s in onder andere San Francisco en gaat dit binnen een paar weken ook in Nederland doen.