Ruim 28.000 euro voor nieuwe bedden Hospice Zutphen

20-04-2016 Nieuws Redactie

Verschillende organisaties kregen een cheque van wethouder Coby Pennings

ZUTPHEN – Zeven organisaties die zich bezighouden met palliatieve zorg voor kankerpatiënten hebben woensdagmiddag een cheque gekregen namens de Roparun.

Zutphen won vorig jaar de eerste prijs voor beste doorkomststad en mocht daarom 50.000 euro verdelen over verschillende goede doelen.
Het Hospice Zutphen kreeg het grootste aandeel: 28.400 euro. Dick van Dijk van het Hospice: “Dit geld komt bij verschillende projecten. Zo gaan wij een aantal bedden vernieuwen. Wij willen drie speciale bedden aanschaffen.”

Volgens Van Dijk zijn deze bedden speciaal omdat ze heel laag ingesteld kunnen worden. “Tot bijna op de grond. Ook zijn ze extra lang. Deze bedden zijn ontzettend duur en daar was de normale begroting niet toereikend voor. Nu hebben we dit bedrag.”

Ook de oncologie afdeling van het Gelre kreeg een bijdrage van 3.468 euro. Helga Dashorst: “We gaan hiermee de kamer van de dagbehandeling chemotherapie inrichten. Zo komt er een televisie en een hometrainer zodat patiënten nog wat kunnen bewegen.” Daarnaast zal het geld gebruikt worden voor andere kleine gemakken voor de patiënten.

Het overige geld gaat naar Buurtzorg (480 euro), Stichting Vrienden van het Gelre Ziekenhuis (2.500 euro), Buurtzorghuis Warnsveld (10.000 euro), Café doodgewoon (2.650 euro) en Noaberhulp Zutphen (2.500 euro).