Samenwerken om Warnsveld veiliger te maken

04-11-2016 Nieuws Redactie

WARNSVELD - Zaterdag 5 november staat het Team ‘Buurtpreventie Warnsveld’ in de hal van AH op de Dreiumme. Ook de wijkagent en de wijkregisseur zullen aanwezig zijn.
Bij sta-tafels in de hal kun je terecht voor informatie over de Buurtpreventie en over de WhatsApp-groepen in Warnsveld.

Buurtpreventie Warnsveld (BPW) doet mee aan het Donkere Dagen Offensief van de politie.

Het Team Buurtpreventie Warnsveld bestaat inmiddels enkele jaren. Het is een werkgroep van de Dorpsraad Warnsveld, die samenwerkt met de politie (wijkagent) en de gemeente (wijkregisseur).

Het Team bestaat uit vrijwilligers, die regelmatig in hun eigen buurt surveilleren, op tijden dat de kans op inbraken het grootst is.

De leden van het Team Buurtpreventie zijn tijdens hun surveillances te herkennen aan hun oranje hesjes (met achterop ‘buurtpreventie’) en hun oranje caps (met de letters ‘BPW’).

Het Team wil preventief werken en het gevoel van veiligheid van de inwoners van Warnsveld vergroten. Het Team hoopt ook de eigen alertheid van bewoners tegen inbraken en potentiële inbrekers te verhogen.

Mede dankzij de toegenomen alertheid is het aantal inbraken in de afgelopen jaren fors gedaald.

Buurtpreventie Warnsveld heeft sinds dit jaar ook een aantal WhatsApp Buurtpreventie-
(WABP-) groepen. Daarin zijn inmiddels enige honderden inwoners actief. Met je Smartphone meld je verdachte situaties bij de politie en met de WhatsApp waarschuw je de bewoners om je heen. Ervaring van de politie leert, dat in WhatsApp-wijken het aantal inbraken en vernielingen afneemt.Gerelateerd