Samenwerking tussen Het Plein en Zutphense Uitdaging

19-12-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - De Zutphense Uitdaging en Het Plein gaan verder met de samenwerking. In 2012 besloten ze de krachten te bundelen. De samenwerking bleek succesvol en wordt daarom ook in 2017 voortgezet. Afgelopen donderdag ondertekenden Hendrik Noppen, directeur van Het Plein en Armijn van Roon, projectleider van de Zutphense Uitdaging de hernieuwde samenwerkingsovereenkomst.

Werkzoekenden die ondersteuning krijgen van Het Plein ondersteunen de vrijwilligers van de Zutphense Uitdaging bij hun maatschappelijke doelstelling en doen gelijktijdig werkervaring op. Via het netwerk van de Zutphense Uitdaging vond menig werkzoekende een baan.

Werkzoekenden ondersteunen vrijwilligers
De Zutphense uitdaging is een netwerk van vrijwilligers uit het bedrijfsleven die er samen voor zorgen dat sociale initiatieven een stap verder komen. De Zutphense Uitdaging draait voor 95% op vrijwilligers. Deelnemers van Het Plein aan het project ondersteunen deze vrijwilligers in hun werkzaamheden, met taken passend bij hun interesses en eventuele ontwikkelvraagstukken.

Werkervaring leidt tot instroom
De Zutphense Uitdaging kan ongeveer 10 personen per jaar een werkervaringsplek geven. Van hoog tot laag. Van jong tot oud. Van mensen met veel werknemersvaardigheden tot mensen die zich nog verder moeten ontwikkelen. Iedereen is welkom. De Zutphense Uitdaging ondersteunt talent en het zelfvertrouwen om de stap naar werk te vergemakkelijken. Gemiddeld vindt een derde van deelnemers van Het Plein kort na of tijdens de werkervaringsplek een betaalde baan.Gerelateerd