Schatjes zet bedrijfsleider op non-actief na storm van reacties

05-01-2018 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Café Schatjes heeft gereageerd op de uitzending van Opgelicht waarin een medewerker een gehandicapte jongen uit Apeldoorn oplicht.
Het café schrijft in een stuk op Facebook dat zij in contact zijn met de familie van Jeroen (het slachtoffer uit de uitzending van Opgelicht) en dat de schuld inmiddels is betaald. De medewerker, Michael, is op non-actief gezet.

Alles wat god verboden heeft
Het café zegt vreselijk geschrokken te zijn van het verhaal. “Wij kennen michael als lief, betrokken persoon, met een vreselijke jeugd waar wij ook niet alles van weten,” aldus Schatjes.

De jeugd van Michael halen zij ook aan: “Michael probeert zijn leven op de rit te zetten maar het is moeilijk als je zoveel ellende achter je hebt liggen terwijl je - vanaf je achtste - rondreisde. en je aangeleerd is om alles wat god verboden heeft maar te doen, om aan geld te komen. En voor je verleden wil je soms weglopen maar het haalt je altijd in.”
Café Schatjes vindt wel dat Michael een kans moet krijgen om te veranderen. Want ‘iedereen verdient dat’.

“Voor t eerst loopt Michael niet weg. Hij weet dat hij t moeilijk krijgt in Zutphen. Maar hij legt voor t eerst zijn "ballen op t hakblok” en is bereid om de consequenties van zijn daden te ondergaan. Wij verwijderen geen negatieve reacties op Facebook; omdat wij begrijpen dat dit erg emotioneel is, en iedereen woedend is.”

Opgelicht
Michael kwam in Opgelicht omdat hij de gehandicapte Jeroen 1.673 euro afhandig gemaakt zou hebben. Daarvoor werd hij bij zijn werk in Zutphen opgezocht. De naam van het café en de voornaam van Michael kwamen daarbij vol in beeld.
Het leidde tot een storm van kritiek en bijval.