Schilderwerk brug is 'half werk'; 'oproep' om gezamenlijk het af te maken

23-08-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Het geld is op om de Oude IJsselbrug in de hele lengte te schilderen. Dat maakte de Stentor vandaag bekend. Dit leidde op social media tot veel verontwaardiging.

Volgens het dagblad is een deel van de brug, richting de Hoven, niet geschilderd omdat dit niet binnen het budget viel. De brug was er weken lang uit deze zomer om werkzaamheden, waaronder schilderen, uit te kunnen voeren. De brug is nu gehuld in 'Zutphens Blauw'. Het overslaan van het brugdeel richting de Hoven leidde tot veel reacties die veelal het schilderproject als ‘half werk’ bestempelen.

Zutphenaar Remy Koppel ziet liever daden dan woorden, en opende een Facebookevent om 2 september gezamenlijk de brug te schilderen. “We helpen de gemeente een handje! Met 100 man tegelijk de oude IJsselbrug schilderen, dat moet te doen zijn in één weekend... meld je aan met kwast!” zo is het credo.

Hoe realistisch het is om de brug te schilderen, is de vraag. Koppel ziet met zijn evenement wel eventuele andere mogelijkheden: “Het evenement grappig bedoeld. Maar wellicht zou het uitkomst kunnen bieden. We zullen zien hoeveel mensen zich aanmelden. Een evenement is ten alle tijden aan te passen. Wellicht dat ik er nog iets leuks op bedenk.”