SP: 'Zaterdag actiedag voor huishoudelijke zorg'

22-01-2018 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - De SP organiseert aanstaande zaterdag van 12:30 uur tot 15:00 uur samen met thuiszorgers een actiedag voor het afschaffen van de marktwerking in de huishoudelijke zorg. SP-fractievoorzitter Mathijs ten Broeke: "De politieke spelletjes hebben lang genoeg geduurd. De thuiszorgers en hun cliënten verdienen duidelijkheid en zekerheid."

Als alles volgens plan gaat, dan stemt de gemeenteraad twee dagen later, op maandag 29 januari, over het voorstel om de marktwerking in de huishoudelijke zorg af te schaffen. Als er een meerderheid voor het plan is, wordt Zutphen de eerste gemeente in Nederland die de marktwerking in de huishoudelijke zorg afschaft. Dat het plan ook de aandacht trekt in andere gemeenten, blijkt uit het feit dat thuiszorgers uit Amsterdam al hebben aangegeven naar de actiedag in Zutphen te komen, om hun collega’s een hart onder de riem te steken.

De actiedag is op zaterdag vanaf 12:00 uur. De hulpen verzamelen zich voor centrum De Waterkracht aan de Ruijs de Beerenbrouckstraat 106.