SP: exploitatie De Kas weer naar de gemeente

04-11-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Nu Driekant Buiten BV de gemeente heeft laten weten het beheer over duurzaamheidscentrum De Kaardebol te willen beëindigen, stelt de SP voor om het centrum weer terug te nemen in gemeentelijke handen. Alleen zo kan aan de onderhuurders zekerheid worden gegeven. SP fractievoorzitter Mathijs ten Broeke: “Het is tijd om van dit dwaalspoor af te stappen en de onderhuurders duidelijkheid en zekerheid te geven.”

Kort geleden bleek er een conflict te bestaan tussen de nieuwe beheerder van duurzaamheidscentrum De Kaardebol (Driekant Buiten) en de onderhuurders. Nu stopt Driekant Buiten met de exploitatie van de Kaardebol.

Ten Broeke vindt het geen verassing: “Het exploiteren van een duurzaamheidscentrum is niet makkelijk of goedkoop. Jarenlang hebben particulieren geprobeerd om de Kaardebol te runnen als een bedrijf. Meerdere malen is gebleken dat dit simpelweg niet te doen is.”

“En nu dus opnieuw. Driekant Buiten vraagt te veel huur van onderhuurders, tegen de afspraken die eerder gemaakt zijn in.” Aldus de SP. Driekant zegt dat dit noodzakelijk is om de begroting rond te krijgen.

De SP vindt dat de gemeente nu knopen moet doorhakken: “De Kaardebol heeft veel onderhuurders, waaronder zorg- en onderwijsinstellingen. Zij mogen hier niet de dupe van worden. Als de gemeente een duurzaamheidscentrum als de Kaardebol wil behouden, dan zal zij daar zelf de verantwoordelijkheid voor moeten dragen. We moeten de gebruikers van de Kaardebol nu zekerheid geven. Dat kan alleen als de onderhuurders rechtstreeks van de gemeente gaan huren.”Gerelateerd