SP vindt investering in gemeentehuis geldverspilling

31-08-2017 Nieuws Re

ZUTPHEN - De SP heeft kritiek geuit op de plannen om voor een half miljoen een nieuwe warmte-koud opslag te implementeren in het gemeentehuis. 

De centrale verwarming moest vervangen worden na bijna 20 jaar. De gemeente heeft ervoor gekozen om duurzaam te investeren met een WKO-systeem.
'Schijnduurzaamheid', zo noemt de SP het. Zij zien liever dat er een normale centrale verwarming komt en airco te houden. De tonnen die het project kost zien zij liever elders besteed.

"Pas als er genoeg betaalbare jongerenwoningen in Zutphen zijn, dan kunnen we het hebben over hippe groene high-tech-installaties voor het gemeentehuis. En ook dan blijft het een bezopen plan." zo stelt fractievoorzitter van de SP, Mathijs ten Broeke.

Eerder was al 400.000 euro beschikbaar gesteld voor een nieuw klimaatbeheersingssysteem. Hier moet nu nog 1.5 ton bij. De SP is bang dat de implementatie van een WKO systeem ook duurder gaat uitpakken.

De bedoeling is met de warmte-koud opslag om ook omliggende gebouwen te verwarmen. De SP ziet het als een druppel op een gloeiende plaat in de strijd voor verduurzaming. 

De vraag voor het extra geld zal binnenkort voor de raad komen.