Spar geeft ruimere boodschappentijden in Zutphen

10-11-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Wie vergeetachtig is met zijn boodschappen, heeft binnenkort meer ruimte om toch de boodschappen binnen te halen.
De Zutphense Spar aan het Stationsplein zal per december de openingstijden verruimen. De winkel is nu doordeweeks tussen 07.00 uur 22.00 open.
Ook in de weekenden zullen deze tijden aangehouden worden. Op zondag mag de winkel echter niet voor 11.00 uur open, dat heeft te maken met de wetgeving van Zutphen, die rekening houdt met ‘zondagsrust’.
Met de openingstijden gaat de winkel op zaterdag dus een uurtje eerder open (was om 08.00 uur) en op zondag een uurtje later dicht (was 22.00 uur).

Winkelopeningstijden
Het college gaat de raad voorstellen om de winkeltijdenverordening aan te passen, zodat alle winkeliers op de zondagen voor kerst en Nieuwjaar de komende maand eerder open mogen. Nu mogen winkels op zondag niet eerder open dan 11.00 uur. Het college stelt voor dat er een ontheffingsmogelijkheid in de verordening komt, zodat de ondernemer flexibel op dit soort situaties kan inspelen.

Verder zullen de eindtijden voor winkeliers worden verruimd naar uiterlijk 22.00 uur; dit was 18.00 uur. Dit geeft winkeliers meer vrijheid om hun eigen openingstijden te bepalen. Het is niet de verwachting dat winkels nu massaal hun deuren openen op zondag tot 22.00 uur. Net zo min als dat op andere dagen in de week gebeurt.