Speeltuin, poffertjes, waterfietsen of een camping? De Kaardebol presenteert nieuw plan

08-12-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De gemeente wil 160.000 euro extra gaan investeren in de Kaardebol. Het duurzaamheidscentrum van Zutphen heeft in samenwerking met de nieuwe huurder Cambio een exploitatieplan opgezet.

Samen met Cambio moet de Kaardebol weer gaan floreren. Eerdere (hoofd)huurders hadden hier minder succes. Zo ging Atelier3D failliet en moest Driekant Buiten zich terugtrekken naar aanhoudende problemen met de onderhuurders.
Met de investering wil de gemeente onder meer een keuken opzetten voor horeca in het pand en een speeltuin aanleggen voor kinderen.

Daarnaast wil Cambio het pand toegankelijker maken. “Op dit moment vormt de toegang tot de Kaardebol letterlijk en figuurlijk een drempel om binnen te komen. Pand en terrein moeten een veel meer open karakter krijgen. Een hek is belangrijk, maar niet met prikkeldraad en een bord ‘Verboden toegang’. De wens van een groot deel van de gebruikers is om verschillende ingangen te creëren en een natuurlijke doorloop te maken naar (de rest van) het park,” zo staat in het exploitatieplan te lezen.

Volgens het plan bieden het terrein en haar gebruikers veel kansen. Daarbij benoemen zij onder meer de doorontwikkeling van Erve Eme als volwassen buitenmuseum, uitbreiding van de Vlindertuin, realisatie van een Europese buitenvlindertuin, DelicaTessa, de horecaondernemer die zich wil vestigen op de Kaardebol en bijzondere combinaties maakt met groenten en 3D-zorg die haar dienstenpakket wil uitbreiden met bijvoorbeeld een poffertjescorner op het terrein zelf.

Ook zien zij kansen voor het realiseren van waterfietsen, een stadscamping, openluchttheater en werkplaatsen.

Cambio is onderdeel van afvalbedrijf Circulus-Berkel en specialist in buitenbeheer en activering van diverse groepen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.