Stadsdiagonaal feestelijk geopend

24-04-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De Stadsdiagonaal, een 'fietslint' dat loopt vanaf de Kostverlorentunnel via Basseroord, Nieuwstad, Overwelving en Pelikaanstraat richting Martinetsingel, is vandaag geopend door wethouder Oege Bosch en gedeputeerde Bea Schouten. Met de Stadsdiagonaal wordt de verbinding gelegd tussen Noorderhaven en de binnenstad.

Tijdens haar toespraak wees Schouten op Zutphen als een stad waar op een mooie manier het oude en nieuwe met elkaar gecombineerd wordt en dat Zutphen daardoor een nog aantrekkelijker stad wordt voor bedrijven en toeristen.

Na de toespraken zorgde de dansgroep van Mars Bentum Dans en Theaterschool voor een stevige dans die eindigde in het spannen van een lint. Een futuristisch uitziend 'monster'  bracht de scharen naar Bosch en Schouten waarmee ze het lint doorknipten. Hiermee was de stadsdiagonaal officieel geopend.

Binnen de Stadsdiagonaal krijgen fietsers ruim baan. Zo zijn er in totaal maar liefst 95 ‘fietsnietjes’ geplaatst.  Daarnaast zijn er op de Overwelving twee oplaadpalen voor in totaal acht elektrische fietsen en één op de Pelikaanstraat voor vier fietsen. Ook zijn er verschillende plekjes waar fietsers en wandelaars even kunnen zitten. Op de Overwelving is bovendien een usb-paal geplaatst waar mobiele telefoons opgeladen kunnen worden.

Bekijk de foto'sGerelateerd