Startsein bouw parkeergarage Zutphen gegeven

21-06-2016 Nieuws Redactie

Burgemeester Carry Abbenhues onthult het bord

ZUTPHEN - Met de ondertekening van de contractstukken geven de gemeente Zutphen en NS maandag het officiële startsein voor de bouw van de P R garage bij het NS station.

375 parkeerplaatsen
De nieuwe garage biedt ruimte aan 375 auto’s. Dit aantal is gebaseerd op het aantal auto's dat nu gebruik maakt van de parkeerplaatsen in de directe omgeving van het station. De P R is belangrijk voor treinreizigers. Ineke van Gent, regiodirecteur NS noordoost geeft aan: “NS  streeft naar drempelloos switchen tussen verschillende vervoersmiddelen, zodat het gebruik van de trein gestimuleerd wordt. Een geïntegreerd netwerk van openbaar vervoer en auto is dan onontbeerlijk. Dat kan niet gerealiseerd worden zonder comfortabele, laagdrempelige en efficiënte parkeerplaatsen. Vandaar de P R terreinen bij het station.”

Parkeren van auto's en fietsen voor trein en stad
Ook de gemeente Zutphen is blij met de P R. Wethouder Oege Bosch: “Met deze parkeergarage hebben we een hoogwaardige parkeervoorziening centraal in het nieuwe woon- en werkgebied Noorderhaven én vlakbij het centrum van de stad. Ideaal voor bezoekers van Zutphen en daarmee ook voor onze lokale economie. De P R biedt naast de gereserveerde plaatsen voor reizigers voldoende capaciteit om o.a. de parkeerplaatsen te compenseren die volgend jaar vervallen bij de herinrichting van de IJsselkade. In de garage komt trouwens mede dankzij ProRail en de gemeente ook een stallingsruimte voor ongeveer 600 fietsen.”

Als de P R gereed is, vervalt naast de buitendijkse parkeerplaatsen op de IJsselkade ook het parkeerterrein bij Het Koelhuis. Een parkeerkaartje in de P R kost treinreizigers maximaal € 3,50 per dag (tarief 2017).Gerelateerd