Stel jij je huis open op Kerstavond?

12-12-2018 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Budy to Budy organiseert opnieuw een Eat & Meet waarbij gastgezinnen hun huis kunnen openstellen voor een vluchteling(gezin). Ditmaal op 24 december, kerstavond.

Warme fijne ontmoetingen
Momenteel wonen ongeveer 700 vluchtelingen op het AZC in Zutphen. Voor alle vluchtelingen die dat willen organiseert Buddy to Buddy de mogelijkheid om een avond door te brengen in huiselijke sfeer. De ervaring leert dat het voor veel vluchtelingen een verademing is om even uit de drukte van zo'n grote opvang te zijn, om gewoon op een bank te kunnen zitten, televisie te kijken of een spelletje te doen. Warmte, fijne ontmoetingen, dat is wat we kunnen geven.

Gastgezinnen gezocht
Om deze avonden mogelijk te maken zoeken zij gastgezinnen die in en rond Zutphen wonen. Concreet vraagt Budy to Budy van hen om hun gasten tussen 17.00 en 17.30 uur ’s middags op te halen bij de receptie van het azc, hen gastvrij te onthalen in hun huis, voor (of samen met hen) te koken en de avond op een genoeglijke manier samen door te brengen. De gasten moeten na afloop weer teruggebracht worden naar het azc.

Mensen of gezinnen die zich willen opgeven kunnen dat doen door zich aan te melden via deze link: http://eepurl.com/dNQn5U