Sterrenkijken voor beginners

06-12-2015 Nieuws Redactie

BUSSLOO - Eind januari 2016 starten de Volkssterrenwacht Bussloo en de Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Triangulum gezamenlijk een ‘Beginnercursus Sterrenkunde’. Op zes maandagavonden worden diverse onderwerpen behandeld, waarbij de cursist kennis maakt met het heelal.

In de ‘Beginnerscursus Sterrenkunde’ krijgt de cursist een duidelijk overzicht van diverse sterrenkundige onderwerpen. Geen uitleg met natuurkundige formules, maar eenvoudige antwoorden op vragen zoals: “Wat is het verschil tussen planeten, manen en sterren? Hoe kan ik de sterrenbeelden Stier en Orion vinden en waarom zijn ze alleen ’s winters zichtbaar? Waarom zie ik juist in augustus soms ‘vallende sterren’? Wat is de Melkweg? Zijn er planeten bij andere sterren? Hoe wordt de ouderdom van het heelal bepaald? Hoe is het heelal ontstaan?”
Bij helder weer wordt de donkere sterrenhemel van Bussloo gebruikt om zelf sterrenbeelden te herkennen en worden de telescopen gericht op bijvoorbeeld de Maan, Jupiter, de Orionnevel en andere objecten aan de winterhemel.
De cursus wordt gegeven op zes maandagavonden:
25 januari, 1, 8, 15, 22 en 29 februari 2016

De cursusavonden beginnen om 19.30 uur en worden gehouden in het gebouw van de Volkssterrenwacht Bussloo aan de Bussloselaan 4, 7383 RP Bussloo (gemeente Voorst). De cursus wordt gegeven door enkele enthousiaste vrijwilligers van de sterrenwacht en de vereniging Triangulum. De cursusprijs bedraagt € 90,00 inclusief werkmap en koffie. Speciale voorkennis is niet noodzakelijk.
Deze basiscursus is bedoeld voor een ieder die op eenvoudige wijze kennis wil maken met enkele basisbegrippen.
Voor nadere informatie en aanmelding: telefonisch 0571 – 262006 of via e-mail info@volkssterrenwachtbussloo.nl.Gerelateerd