Steven de Vries zet Zutphen op National Geographic scheurkalender

26-05-2016 Nieuws Redactie

De foto die op de scheurkalender 2017 komt | © Steven de Vries

ZUTPHEN – “Ik wil Zutphen op de kaart zetten”, aldus Steven de Vries. Op de kaart is niet gelukt, toch mag hij zeker net zo blij zijn om op de National Geographic scheurkalender 2017 te staan.

Hij maakte daarvoor met zijn vliegende drone een foto van Zutphen bovenaf.
“Het was niet mijn intentie om voor National Geographic een foto te maken”, vertelt De Vries, “We lieten de drone op bij de Martinetsingel en maakte gewoon wat foto's.”

Later zag De Vries een prijsvraag van het blad National Geographic. “Dat was vorig jaar december. Mensen konden foto's insturen, en de winnaar zou in januari in het blad komen. Ik dacht dat de foto hier geschikt voor was.”
“Ik ben toen helaas derde geworden.”

Enkele maanden later was er alsnog onverwacht een e-mail van National Geographic: “Dat mijn foto geselecteerd was voor de scheurkalender van 2017. Daarvoor deed ik eigenlijk niet mee. Maar het is natuurlijk een hele eer.”

Hoewel de scheurkalender voornamelijk bestaat uit natuurfoto's, laat de foto van De Vries alleen de Hanzestad zijn. “Ik weet niet waarom deze foto gekozen is. Ik stond er helemaal versteld van toen ik de mail kreeg. De scheurkalender bestaat vooral uit foto's van de natuur, van kikkertjes of vogeltjes. Je ziet niet veel gebouwen. Dus ik ben heel benieuwd hoe de kalender eruit komt te zien.”

Rond oktober zal De Vries erachter komen wat er van geworden is; dan krijgt hij de scheurkalender thuisgestuurd. “Tot die tijd ga ik gewoon nog met de drone de lucht in om zoveel mogelijk foto's te maken.”