Stichting voor beginnende dementerenden naar voormalige Kaardebol

24-03-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Sinds kort kent Zutphen de Stichting 'De Bovenkamer'. Dit is een laagdrempelig kennis-, informatie-, en ontmoetingscentrum voor mensen met (beginnende) dementie en hun mantelzorgers.

De Bovenkamer is een samenwerking met onder andere Alzheimer Nederland, Dimence, GGNet, Perspectief en Gelre Ziekenhuizen.

“Demografische gegevens laten voor de gemeente Zutphen en Lochem een groei zien van het aantal mensen met dementie.” laat de Alzheimer Vereniging Nederland weten. “Die toename betekent een groter beroep op zorg en voorzieningen van de gemeente. Door eerder ondersteuning te bieden aan deze groep vanuit De Bovenkamer worden de eigen mogelijkheden van deze groep gestimuleerd en de mantelzorgers minder belast.”

Bij De Bovenkamer is aandacht voor coaching welzijn, informatie, kunst, cultuur muziek, lotgenotencontact en vrijwilligerswerk. “De Bovenkamer gaat uit van wat mensen wel kunnen en de eigen kracht van haar bezoekers. Iedereen is welkom.”

De Bovenkamer wordt verzorgd door geschoolde vrijwilligers met professionele begeleiding vanuit Alzheimer Nederland.

In samenwerking met de gemeente Zutphen wordt binnen het gebouw op het terrein van de voormalige Kaardebol naar geschikte ruimte gezocht. Naar verwachting kan de ruimte binnen twee maanden worden ingericht.Gerelateerd