Support Your Locals

09-04-2020 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Support Your Locals is nu ook in Zutphen actief. In steeds meer steden en gemeenten zoeken lokale ondernemers elkaar op om de teruglopende verkoop het hoofd te bieden. Er worden onder andere bezorgdiensten opgezet. Support Your Locals stelt meerdere boxen samen met lokale producten en brengt die elke vrijdagmiddag gratis rond.

Warnsveld

Stan Gloudemans van Buitengewone Varkens houdt op 12 plekken in Nederland buitenvarkens, onder andere aan de Kerkhofweg in Warnsveld. Buitengewone Varkens deed al mee met boxen in Utrecht en Amsterdam Noord, waar zijn bedrijf ook buitenvarkens houdt. Daar groeiden de initiatieven binnen twee weken uit tot honderden boxen per week.

16 Boxen

Alle deelnemende bedrijven brachten producten en arbeid in en werden samen actief op sociale media. Een week later hebben Stan en zijn dochter Jara ook een box samengesteld in Zutphen. Binnen 3 dagen waren er genoeg leveranciers na wat rondbellen. Jara ging op woensdag foto’s maken, een Facebook pagina werd gemaakt en op vrijdag 3 april werden de eerste 16 boxen rondgebracht.

Goedkoper

Dat smaakt letterlijk en figuurlijk naar meer! Met nog een paar extra leveranciers zijn er nu drie verschillende boxen te kiezen: de LUXE box van 30 euro met onder andere wijn, nootjes, droge worst, chocolade, toast en smeersels. Dan is er de BASIS box met groente, fruit, brood, eieren, kaas, yoghurt en hamburgers die even duur is. De COMBI box is met 45 euro wat duurder en bevat producten uit beide andere boxen. De box is goedkoper dan de losse producten die u in de winkels kunt kopen èn wordt gratis thuisbezorgd.

Ook worden de boxen als cadeau naar een adres naar keuze gebracht mèt een persoonlijke boodschap. De box is te bestellen bij Jara Gloudemans via WhatsApp 06-20284035. Betaling vindt plaats met een tikkie direct na afleveren.