Thuiszorgers blijven actievoeren voor afschaffing marktwerking in de zorg

23-02-2018 Nieuws Redactie

ZUTPHEN NIEUWS – Enkele thuiszorgers zijn nog niet klaar met actievoeren voor de huishoudelijke hulp in Zutphen.
Hoewel het raadsvoorstel er inmiddels door is, waarin de huishoudelijke hulp aanbesteed wordt, om in de toekomst over te gaan op een werknemerscoöperatie, zijn de thuiszorgers nog niet moegestreden.
Zij zien graag dat de marktwerking in de zorg wordt afgeschaft. In het eerste plan was dat ook de bedoeling: de huishoudelijke hulp zou opgaan in een stichting.

D66, VVD en Burgerbelang spraken zich uit tegen dat idee.
Als ludieke actie hebben de thuiszorgers een ‘sollicitatiebrief’ naar D66 gestuurd om als ‘wethouder zorg’ aan de slag te gaan na de verkiezingen op 21 maart.

“Bij deze stellen wij ons, met enige vertraging, graag kandidaat als wethouder voor D66. Mocht D66 een wethouder leveren na de verkiezingen op 21 maart, dan hopen wij op deze wijze alsnog de marktwerking in de huishoudelijke zorg een halt toe te roepen.” Zo staat in de brief.
Zij vervolgen: “Wij hebben door ons werk als thuiszorgers veel kennis van de gemeente en haar inwoners. Wij verzorgen velen van hen, iedere dag. Mocht u ons niet geschikt achten, dan zijn er nog vele andere thuiszorgers die de functie ook wel willen vervullen, zodat zij de marktwerking in de huishoudelijke zorg kunnen afschaffen.”

De actie zal voorlopig bot vangen, omdat het besluit al staat. De SP, groot voorstander van een stichting, heeft echter al laten weten de verkiezingen op 21 maart te gebruiken als referendum om marktwerking in de zorg af te schaffen.Gerelateerd