Toekomst Atelier3D besproken in eerste kwartaal 2016

18-12-2015 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – In het eerste kwartaal van 2016 wil de gemeente duidelijkheid hebben over de toekomst van Atelier3D. Eerdere berichtgeving gaf aan dat het financieel niet goed gaat met Zutphense coöperatie voor duurzaamheid. Het bestuur van Atelier3D liet weten dat zij de niet aan de huurverplichting kan voldoen vanwege een tekort op de exploitatie. Zij hebben daarnaast ook een schuld bij de gemeente.

De eerste maanden van het nieuwe jaar zullen benut worden om een beeld te krijgen van de financiële situatie. Daarin worden de zekerheden, kansen en risico's in kaart gebracht. Ook wordt gekeken wat de mogelijkheden zijn om de Kaardebol/De Kas te behouden en ontwikkelen als duurzaamheidscentrum.
Een van de opties die daarbij bekeken wordt, is of een nieuwe huurdersvereniging de huurovereenkomst kan overnemen. Deze plannen zijn besproken bij een overleg dat donderdag plaatsvond tussen de gemeente en het bestuur van Atelier3D. In januari wordt verder gepraat over de toekomst.

Nieuwe huurderscollectief
De gemeente heeft ook gesproken met een aantal huurders van het terrein en het gebouw om te verkennen of en hoe zij een nieuw collectief van huurders kunnen gaan vormen, die de huurovereenkomst over kan nemen. Ook met hen zijn vervolgafspraken gemaakt om verder te praten over de kansen en mogelijkheden.Gerelateerd