Unieke Goodsonly winkel stopt ermee in Zutphen

04-08-2017 Nieuws Redactie

Via GoogleMaps

ZUTPHEN – De Goodsonly winkel in de Nieuwstad stop ermee. De verpakkingsvrije winkel, eerste in Gelderland, gaat nog tot 12 augustus door met een totale leegverkoop. De winkel is dan tussen 12.00 uur en 17.00 uur open.
De winkel sluit om ‘fysieke en financiële redenen’. Om de financiële redenen kon de winkel eerder al niet met zekerheid zeggen of het deze week open kon gaan.

“Ik probeer te blijven zien waarom ik dit allemaal begonnen ben, voor een betere wereld waarin we ecologisch vriendelijk kunnen leven. Ja het is heel naar. Maar geen spijt.” Zo beschrijft Marjolijn Kulsdom, de eigenaar van de winkel.

De winkel werd eind 2015 geopend. Het idee was om zelf (herbruikbare) verpakkingen naar de winkel te brengen, zodat er minder afval ontstaat bij de koop van etenswaren.

Via Facebook deed Kulsdom een oproep om een doorstart: “Ik wil toch iemand de kans geven de winkel over te nemen. Ik stap er om fysieke en financiële redenen uit. Maar vele met mij willen toch deze winkel in Zutphen houden. Liefde en passie en de zo belangrijke boodschap van deze winkel wordt toch op handen gedragen.”

“Wat nodig is is iemand die 40.000 euro wil investeren in de winkel en deze ook met dezelfde liefde wil doorzetten.”
De winkel ziet zich nu echter genoodzaakt om de deuren te sluiten. Kulsdom: “Je mag ook langskomen om even gezellig dag te zeggen of wat bij te kletsen. Want ik ga jullie allemaal missen. We maken er een mooi afscheidsweekje van.”