Vanaf 16 januari betaald parkeren in Noorderhaven

07-12-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Automobilisten moeten per 16 januari 2017 betaald gaan parkeren in Noorderhaven. De woonwijk wordt gezien als een deel van het centrumgebied. De gemeente wil daarom hetzelfde parkeerbeleid laten gelden.

De invoering van het betaald parkeren gaat samen met de opening van de nieuwe parkeergarage aan de noordzijde van het station. Deze P R, geëxploiteerd door Q-Park, bied 375 parkeerplaatsen waarvoor het uurtarief 1,60 per uur zal zijn. Treinreizigers kunnen tegen een gereduceerd tarief van 3,50 euro per dag parkeren. Deze abonnementen lopen via Q-Park.

Openbare plekken
De openbare plekken worden duurder dan de parkeergarage: 1,70 per uur. Op de openbare plekken in Noorderhaven mag bovendien maximaal 4 uur geparkeerd worden. Voor deze plaatsen geldt dat het alleen betaald parkeren is tussen 08.00 uur en 18.00 uur (op vrijdag, in verband met koopavond, tot 21.00 uur).

Voor de openbare plekken heeft de gemeente parkeerautomaten aangeschaft. Hier kunnen de automobilisten betalen met pin, creditcard of via belparkeren.

Er zullen geen plaatsen komen voor vergunninghouders, wel zijn parkeerabonnementen aan te schaffen.

Koelhuis
De huidige P R en het tijdelijke parkeerterrein Het Koelhuis verdwijnen zodra de parkeergarage in gebruik wordt genomen. Team Handhaving ziet samen met grondeigenaren er op toe dat er niet geparkeerd wordt op de bouwgronden en overige stroken grond.Gerelateerd