Verdwalen op De Mars binnenkort weer verleden tijd

16-02-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Met een nieuwe tunnel en een nieuwe indeling van De Mars is Zutphen volgens velen een stukje mooier geworden, en ingewikkelder.

Er zijn verschillende reacties en observaties binnengekomen omtrent de bewegwijzering op De Mars. De CDA-fractie heeft hierover vragen gesteld bij het college.

Deze erkennen dat nog niet alle bewegwijzering staat. “Het klopt dat de bewegwijzering op De Mars nog niet was aangepast aan de vernieuwde ontsluitingsstructuur. In juli 2016 is opdracht verleend aan de Nationale bewegwijzeringsdienst (Nbd). Zij hebben echter te kampen gehad met lange levertijden. Dit heeft vervolgens tot lange uitvoeringstermijnen geleid.”

Inmiddels is volgens het college een groot gedeelte van de opdracht wel uitgevoerd. Vorige week is een hoop van de bewegwijzering aangebracht. Een klein deel van De Mars wordt binnen enkele weken ook voorzien van de borden.

Om er zeker van te zijn dat de borden goed staan, zal wethouder Rene Sueters op maandag 27 februari tijdens een bijeenkomst met ondernemers praten of er nog verbeteringen gewenst zijn.Gerelateerd