Verkoop kavels Berghege (Leesten Oost) gestart

17-01-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - De gemeente Zutphen heeft het nieuwbouwgebied Het Berghege (Leesten Oost) opnieuw verkaveld. De kavels zijn kleiner gemaakt waardoor deze makkelijker verkocht kunnen gaan worden. De nieuwe verkaveling biedt nu ruimte voor twaalf vrijstaande woningen en zestien twee onder een kapwoningen.

Begeleid Particulier Opdrachtgeverschap

De kavels worden aangeboden in combinatie met Begeleid Particulier Opdrachtgeverschap (BPO). De gemeente Zutphen kiest voor deze aanpak omdat daarmee de kopers worden geholpen. Tijdens het hele traject van grond kopen en een eigen huis laten bouwen is er begeleiding. Kopers houden een grote mate van vrijheid ten aanzien van de kavels en soorten woningen. Hegeman Bouwteam is specialist op het gebied van begeleid particulier opdrachtgeverschap (BPO) en gaat de begeleiding op Het Berghege voor de gemeente Zutphen verzorgen.

Focus op kwalitatieve, betaalbare koopwoningen

De gemeente is erg blij om op deze manier weer een impuls te kunnen geven aan de doorontwikkeling van de wijk Leesten Oost. Er wordt vooral gericht op de groep kopers die voor een betaalbare vrijstaande of twee onder een kapwoning kiezen.
Uiteraard moeten de woningen op Het Berghege voldoen aan de eisen van het vernieuwde beeldkwaliteitsplan voor Leesten Oost dat op dit moment ter inzage ligt bij de gemeente. Het beeldkwaliteitsplan waarborgt zo de kwaliteit van de te bouwen woningen.

De verkoop is inmiddels gestart, belangstellenden kunnen hier een kijkje nemen.