Vernieuwde musea Zutphen feestelijk geopend

13-05-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Vandaag, 13 mei 2017, openen aan het Hof van Heeckeren de vernieuwde Musea Zutphen. Naast de vaste opstellingen van beide musea, wordt de opening gevierd met twee wisseltentoonstellingen. De bekende Amsterdamse schilder, tekenaar en beeldhouwer Arie Schippers bijt het spits af voor Museum Henriette Polak met de tentoonstelling Trip Hop. Het Stedelijk Museum Zutphen pakt uit met de tentoonstelling Feest aan het Hof!

Centraal in deze tentoonstelling staan feestelijke hoogtepunten uit zowel het persoonlijke als het openbare leven in Zutphen, zoals geboorte, huwelijk en jubilea, maar bijvoorbeeld ook de viering van 100 jaar Nederland in 1913, de bevrijding in 1945 en de jaarlijkse Konings- en Koninginnedagen. Aan de hand van uiteenlopende objecten en verhalen vallen bezoekers van het ene feest in het andere.
De tentoonstelling Feest aan het Hof is tot 24 september te bekijken en Trip Hop tot 3 september.

Opening
Vrijdagavond, tijdens de officiële opening van het Hof van Heeckeren was het ook feest. Onder begeleiding van 2 lakeien verrichte burgemeester Annemieke Vermeulen de opening door het hek onder de schelpenkoepel te ontsluiten.

De sleutel die hiervoor nodig was, werd tijdens een plechtigheid in de Walburgiskerk, voorafgaande aan de opening, als cadeau aan Annemieke Vermeulen overhandigd.

Wethouder Renée Sueters: “Zutphen behoort tot de tien oudste steden in Nederland. Onze Hanzestad heeft zich door de eeuwen heen bewezen als justitie- en handelsstad, maar minstens zo als stad van historie en cultuur. Het cultureel erfgoed is prominent aanwezig. Zutphen is rijk aan monumenten. Het belang dat aan historie en cultuur wordt gehecht, toont zich ook in de culturele infrastructuur. Binnen deze infrastructuur vervullen de Musea Zutphen, het Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak, een belangrijke rol. Met de opening van Hof van Heeckeren zetten we een belangrijke volgende stap die bijdraagt aan historie, erfgoed en beeldende kunst. Een prachtig staaltje cultuur wordt vandaag toegankelijk. Toegankelijk voor iedereen.”

Bekijk de foto's