Voedselbank blij met toezeggingen gemeente

07-04-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De voedselbank is blij met de gemeente voor hulp. Voorzitter Gert Vrieze: “Voedselbank De Eetketen is blij met de recente formele toezegging dat de gemeente Zutphen nog minstens tot en met voorjaar 2018 twee laad- en losplekken op de Groenmarkt beschikbaar stelt en naar een nieuwe locatie wil helpen zoeken.”

De voedselbank erkent dat het tijd is voor een nieuwe plek: “Na de herinrichting van de Groenmarkt zitten we niet meer zo op de juiste plaats. Het is positief dat de gemeente nu tijd en geld voor ons uittrekt.”

“De overlast in de directe omgeving van de voedselbank is verminderd sinds gesprekken tussen het bestuur en de omwonenden op gang kwamen. We hebben al een aantal maanden geen klachten meer gekregen. Met de buren zijn we gelukkig altijd on speaking terms geweest. Nu hebben we eerder een gezamenlijk probleem waar het gaat om foutparkeerders. Daar kunnen we allebei weinig aan doen.”

De Eetketen moest vorig jaar afsluiten met een klein tekort op de rekening ondanks de zeer lage huisvestingskosten (voor de huidige locatie wordt geen huur in rekening gebracht) en is daarom ook blij met de financiële steun die de gemeente toezegt.

De gemeente heeft over de hoogte daarvan nog niet met de voedselbank gecommuniceerd.Gerelateerd