Voedselbank in de clinch met gemeente

01-06-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Een afvalcontainer zorgt voor problemen van voor de Voedselbank. Sinds de herinrichting van de Groenmarkt staat de afvalcontainer bij de ingang. Hierdoor is aanlevering van goederen een stuk moeilijker.

“We kunnen met de busjes niet bij de ingang,” laat de voedselbank weten bij B-FM. “En als we er staan, moeten we flink met de kratten sjouwen. Dat is voor onze vrijwilligers, die veelal op leeftijd zijn, vrij zwaar. Waarom kan dit niet anders?”

Gert Vriezen, van de Voedselbank: “Wij hebben nu twee keer met de wethouders gesproken. Toen hebben wij het bericht gekregen dat er geen besluit genomen zou worden. Wij zouden eerst een gesprek met de omwonenden moeten voeren.”

Dit gesprek staat inmiddels gepland, aldus Vriezen.

“Wij willen niet eens per se dat de container weggaat,” aldus Vriezen, “wij willen wel een plek krijgen waar wij kunnen lossen. Als ons zo'n plek gegund wordt, hebben wij geen probleem. Onze 60 plus vrijwilligers moeten nu zeulen over die kinderkopjes.”
Vriezen zegt dat twee van zijn vrijwilligers al bijna zijn omgeslagen hierdoor.

Om het te regelen is volgens Vriezen alleen een vergunning nodig: “Wij vragen een plek om te laden en te lossen.”

De Voedselbank heeft nu de gemeenteraad gevraagd het college aan te sporen om actie te ondernemen. “Anders stappen wij noodgedwongen naar de rechter.”