Voetpad IJsselbrug voorlopig niet verbreed

20-10-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Er komt geen verbreding van het voetpad van de Oude IJsselbrug. Volgens de gemeente is het technisch gezien niet mogelijk de in 2003 verbrede aanbruggen verder te verbreden met een voetgangersdeel.

BurgerbelangZW had vragen gesteld omdat volgens hen “Het was aan de wijkraad van De Hoven toegezegd dat er een volwaardig voetpad zou komen langs de brug aan de Zuidzijde. Dit komt ook terug in het ideeënboek dat in december 2013 werd gepresenteerd.”
Het antwoord van de gemeente daarop is: “Het ideeënboek dat indertijd is gepresenteerd betrof ideeën en denkrichtingen voor De Hoven en had geen officiële status.”

Bovendien zou bij verbreding de volledige aanbruggen uit 1865 vervangen moet worden. Dit kost tussen de 15 en 20 miljoen euro. Een alternatief om een eigenstandige voetgangersbrug ernaast te bouwen kost ongeveer 6 miljoen.

Volgens de gemeente is het echter de vraag of Rijkswaterstaat hiermee instemt: “Daarnaast is het vanuit beheer niet een gewenste situatie, omdat bij groot onderhoud of vervanging deze voetgangersbrug er weer uit moet.”

De aanbruggen moeten over 20 jaar vervangen worden. De gemeente zegt dat er tegen die tijd gekeken kan worden voor een eventuele verbreding van het voetpad.Gerelateerd