'Voor de eerste keer met de trein' en andere wensen van Zutphense ouderen

31-08-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Op 7 oktober is het Nationale Ouderendag. Ruim 60 ouderen uit Zutphen en Warnsveld hebben de afgelopen twee maanden een wens ingediend. Er worden nu vrijwilligers gezocht die deze wensen mogelijk willen maken.

De wensen lopen uiteen. Een mevrouw wil voor het eerst in haar leven een treinreisje maken. Maar ook leren om met een iPad om te gaan of een dagje naar zee zijn genoemd. Een mevrouw van boven de 80 wil nog een parachutesprong maken.

Om dit mogelijk te maken zijn vrijwilligers nodig.  De taak van de vrijwilliger is de oudere te begeleiden bij het vervullen van de wens. Van deur-tot-deur, dus de vrijwilliger zorgt ook voor het vervoer. De organisatie zorgt ervoor dat alles is geregeld op de plek van bestemming. Alle wensen zijn in te zien op www.zutphen.nationaleouderendag.nl. Daar is ook in te schrijven op een van de wensen. De organisatie neemt vervolgens contact op.

 De kosten van de wens, zoals toegangskaarten of consumpties, worden meestal betaald door sponsors. De reiskosten zijn voor rekening van de vrijwilliger, tenzij dat een probleem is. Dan zoekt de organisatie naar een oplossing. De wens wordt vervuld op vrijdag 7 oktober. Als dat vanwege de soort wens of beschikbaarheid niet kan, wordt een andere dag afgesproken.