Voorlopig nog geen duidelijkheid over nieuwe locatie Wilhelminafontein

01-12-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Er is nog geen duidelijkheid over een nieuwe locatie voor de Wilhelminafontein. Half juni zegde het college toe om voor 1 december meer duidelijkheid te geven over een eventuele nieuwe locatie.

De Wilhelminafontein is uit 1899, en stond vroeger op de markt in Zutphen. Tegenwoordig is deze terug te vinden op de Bult van Ketjen. Enkele Zutphenaren waren een petitie begonnen om de fontein weer in oude glorie te herstellen.

Het college is sinds dit jaar bezig om een geschikte nieuwe locatie te vinden. Verschillende partijen hebben al enkele locaties aangewezen. Zo opperde de SP dat de fontein naar de tuin van het nieuwe museumcomplex aan het Hof van Heeckeren kan. Ook het 's Gravenhof en de Vispoortgracht zijn genoemd.
Het college doet onderzoek naar de locaties. Wethouder Rene Sueters zegt echter dat het onderzoek langer duurt dan de voorgestelde datum van 1 december.

“Het onderzoek is nog bezig. Op dit moment is er nog geen duidelijkheid. Op korte termijn komt er een memo voor de raad waarin we een update geven,” zo zegt een woordvoerder van de gemeente.