Voormalige Reesink pand toch niet het decor van nieuwe Zutphense onderneming

12-12-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Inbox15 zal toch niet de deuren openen in het voormalige Reesink pand in Zutphen. Bij Inbox15 konden ondernemers werken vanuit tientallen kleine zeecontainers.

“Na twee intensieve jaren om een unieke ontmoetingsplek met zo’n 60 ‘jonge’ ambachtelijke ondernemers te kunnen laten starten in de loods van het voormalige Reesink op de Noorderhaven hebben de initiatiefnemers besloten van deze locatie af te zien, ondanks de verkregen vergunning.” Zo laten de ondernemers weten.

Eerder was er het plan om in maart van 2018 open te gaan.
“De business case lijkt onhaalbaar te zijn geworden door diverse factoren, waardoor de beide ondernemers niet langer bereid zijn de daarbij behorende risico’s te aanvaarden.”

Volgens de ondernemers is de beschikbaar gestelde huurperiode niet gegarandeerd te kunnen worden. Daarmee kunnen de investeringen niet terugverdiend worden. “Daarnaast heeft de gemeente besloten dat het concept dusdanig gewijzigd moet worden dat zowel het verdienmodel voor de ondernemers als de aantrekkingskracht voor bezoekers te veel wordt aangetast.”

Ondanks dat ze niet in het voormalige Reesink pand starten, is het concept nog niet verworpen. De ondernemers zijn op zoek naar een andere locatie, binnen en buiten Zutphen.