Voorst gaat 500 verkeersborden weghalen

09-01-2019 Nieuws Redactie

VOORST - De gemeente Voorst is vandaag gestart met het verwijderen van overbodige verkeersborden. Er zullen de komende periode veel meer van deze overbodige verkeersborden worden verwijderd. Verkeerswethouder Hans van der Sleen ‘trapte deze actie af’ door vandaag om 15.00 uur op de IJsbaanweg in Twello het eerste overbodige verkeersbord eigenhandig te verwijderen. Na een inventarisatieronde van de gemeente bleek dat er circa 500 overbodige borden kunnen worden weggehaald.

Veiligheid en voorkomen van verwarring

Een teveel aan borden kan weggebruikers in verwarring brengen en dus zorgen voor onveilige situaties in het verkeer. Borden herhalen bijvoorbeeld iets wat eerder ook al was aangegeven of zijn soms in strijd met elkaar. De gemeente haalt daarom de komende periode deze overbodige borden weg. Naast het vergroten van de veiligheid, speelt ook mee dat het landschap hierdoor minder rommelig en dus mooier wordt.

Besparing mooi meegenomen

Het totale aantal verkeersborden binnen de gemeente Voorst is op dit moment circa 4000. Door 500 borden weg te halen (= circa 13%), bespaart de gemeente ook nog eens 5.500 euro per jaar. De weggehaalde verkeersborden hoeven immers niet meer te worden
onderhouden of te worden schoongemaakt. Ongeveer 200 van de verwijderde verkeersborden zijn nog in goede staat en kunnen eventueel worden hergebruikt; het restant wordt gerecycled.

Veilig Verkeer Nederland

Onder andere Veilig Verkeer Nederland stelde onlangs dat één op de vijf verkeersborden in
Nederland overbodig zijn. Zo'n 600.000 van de in totaal drie miljoen borden in Nederland
zouden weggehaald kunnen worden.