VVN Buurtactie met politie in Zutphen

18-11-2018 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Op 23 november gaan de buurtbewoners de wijk Noordveen samen met de politie aandacht vragen voor de snelheidslimiet van 30 km per uur in deze woonwijk. Automobilisten worden aangehouden en gevraagd om alert te blijven op de snelheid. Buurtbewoners gaan samen met kinderen helpen bij de actie: De buurtbewoners zeggen: ”We willen graag helpen om de verkeersveiligheid in de buurt onder de aandacht te brengen. Kinderen moeten veilig buiten kunnen spelen en dan pas je de snelheid daar natuurlijk op aan. Er zijn in de buurt veel klachten van bezorgde ouders. We zijn de hoge snelheden hier in de wijk echt helemaal zat”.

Uitnodiging

De actie is vrijdag 23 november vanaf 15.00 tot 17.30uur. Automobilisten worden daarbij met behulp van kinderen staande gehouden op de van Dorthstraat en de van Lintelostraat in de wijk Noordveen in Zutphen.

Buurtbewoners zelf aan de slag met snelheid in de wijk

Veilig Verkeer Nederland heeft de buurtbewoners voorlichtingsmateriaal aangereikt. De kinderen hebben een veiligheidshesje en een petje op. Er worden spandoeken opgehangen en in de buurt zijn 30km stickers uitgedeeld om op de afvalcontainers te plakken.

Buurten kunnen gratis stickers bestellen bij Veilig Verkeer Nederland. Doe een melding op https://participatiepunt.vvn.nl of zendt een e-mail naar meldpuntoost@vvn.nl.