Waar moet de fiets geparkeerd worden in de binnenstad?

26-05-2016 Nieuws Redactie

De poster die opgehangen werd

ZUTPHEN – Studenten van de Radboud universiteit hebben onderzoek gedaan naar het fietsparkeer gedrag in Zutphen. Dit deden zij nadat medio december bij de gemeenteraad een motie werd aangenomen om het fietsparkeren in de binnenstad te verbeteren.

De studenten hebben één locatie in de binnenstad in de gaten gehouden, bij de kruising van de Sprongstraat en Zaadmarkt. Hier werden 9 fietsen per uur gestald. Door middel van posters, waarbij mensen gewezen werd om in de nabijgelegen Agnietensteeg te parkeren, nam dit aantal af met 33 procent. Door ook flyers uit te delen en de Agnietensteeg met een bord onder de aandacht te brengen, hielp het om hier in een week 83 procent meer fietsen te laten parkeren.

Wethouder Pennings erkent dat het vooral helpt mensen attent maken op alternatieve locaties. Daarnaast is er in de vernieuwde Stadsdiagonaal veel ruimte gemaakt voor fietsers.

Behalve de Agnietensteeg gaan ook de Lombardsteeg, Paardenwal en Schupstoel nog op de schop om aantrekkelijker gemaakt te worden voor fietsers.
Hoe dit er precies uit gaan zien kan de wethouder nog niet vertellen.