Warnsvelders veroordeeld voor hennepkwekerij, Zutphenaren vrij

17-02-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De rechtbank in Zutphen heeft twee mannen uit Warnsveld veroordeeld voor een werkstraf van 100 uur. Een 48-jarige man en een 51-jarige man werden schuldig bevonden aan het medeplegen van het kweken en oogsten van hennep.

De 48-jarige Warnsvelder kweekte hennep tussen 1 mei en 30 juni 2014 in zijn Zutphense bedrijfspand. Eenmaal werd de hennep geoogst. Dit deed hij samen met zijn 51-jarige plaatsgenoot. Het ging om een hoeveelheid van 413 hennepplanten. Het Openbaar Ministerie eiste in beide zaken naast een werkstraf ook een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 maand met een proeftijd van 2 jaar. De rechtbank komt tot een lagere straf rekening houdend met feit dat het om oudere zaken gaat.

Vrijspraak voor Zutphens duo
Twee Zutphenaren van respectievelijk 46 en 51 jaar werden vrijgesproken voor het medeplegen van het kweken van hennep. Op basis van dossier – en wat er tijdens de zitting naar voren is gebracht – kan niet wettig en overtuigend bewezen worden dat dit duo betrokken is geweest bij de hennepkwekerij.Gerelateerd