Warnsvelds bedrijf de markt op in China

27-04-2016 Nieuws Redactie

WARNSVELD – Idea Trip, een nieuw bedrijf op het gebied van innovaties met roots onder andere in Warnsveld, heeft een grote stap gemaakt op de Chinese markt. Op 26 april werd er in sociëteit ‘De Witte’ in Den Haag een samenwerkingsovereenkomst getekend door Idea Trip met een delegatie uit China die de regio rond Beijing vertegenwoordigd. Dat vertelde André Oldenkamp bij B-FM.

In deze overeenkomst zal onder andere worden vastgelegd dat Idea Trip in China bij 9.000 bedrijven wordt  gepromoot. De belangrijke link richting het bedrijfsleven in China wordt zo gelegd. Daarnaast vinden er gesprekken plaats met de  Chinese Development Bank over de mogelijkheid van funding van grote projecten in Nederland zoals het realiseren van een nieuw innovatie centrum. Chinese studenten en startende werknemers volgen masterclasses op HBO en universitair niveau. De financiering zal in samenwerking met Nederlandse geldschieter(s) moeten plaatsvinden. Er is al een toezegging gedaan door het ministerie van economische zaken.

Ook ondernemers in Zutphen gaat van deze deal mee profiteren, de Chinese delegaties zullen in Zutphen gaan overnachten. De doelstelling van Idea Trip is de kennisuitwisseling van innovaties en de verkoop daarvan richting China.

Masterclasses
Het bedrijf Idea Trip dat is opgericht door de Warnsvelder André Oldenkamp, Feng Zhu en Olga Bussink en  richt zich op het geven van inhoudelijke master classes op het gebied van duurzame energie, watermanagement, hightech-systemen in de landbouw en automatisering (robots en digitalisering) in de zorg.