Waterkwartier wordt in beweging gebracht

19-09-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Op zaterdag 24 september en 1 oktober organiseren Beweeg Wijs, kindcentrum CBS de Wegwijzer en OBS de Waaier in samenwerking met de gemeente Zutphen met diverse organisaties een Wijkstartdag. Bewoners uit de wijk het Waterkwartier kunnen aangeven welke (sportieve, creatieve, culturele, etc.) activiteiten ze graag terug zouden willen zien als we met de inzet van de Buurt Sport Coach een speciaal wijkprogramma gaan opstellen.

Om inspiratie op te doen en kennis te maken met de mogelijkheden bieden diverse organisaties en verenigingen uit de wijk het Waterkwartier en omgeving Zutphen leuke activiteiten aan. Alles met als doel om iedereen in de wijk letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen. Het programma vindt op 24 september plaats in en rondom kindcentrum CBS de Wegwijzer en op 1 oktober in en rondom OBS de Waaier en start beide dagen om 13:45 uur. De gehele middag is het vrij inlopen, het programma eindigt om 16:30 uur.

Iedereen is vanaf 13.30 uur van harte welkom op het schoolplein. De knallende opening van dit festijn wordt om 13.45 uur verricht door wethouder Patricia Withagen van gemeente Zutphen. Onder andere de volgende activiteiten worden aangeboden: gymnastiek, voetbal, dans, (kick)boksen en leuke Beweeg Wijs activiteiten worden door leerlingen van de gastschool (juniorcoaches) aangeboden. Voor alle gasten staat er op een speciale kraam gratis fruit, gezonde shakes, koffie en thee klaar.