Weer discussie over Zutphens zwembad: ‘Zwembad zonder glijbaan is geen zwembad’,

04-11-2017 Nieuws Redactie

Glijbaan op het winkelcentrum | ©Zutphen24

ZUTPHEN – ‘Zwembad zonder glijbaan is geen zwembad’, het is een van de leuzen die verzameld is door de SP tijdens hun actie.
Zaterdag stond de SP bij winkelcentrum De Vijver met een meters groot opblaaszwembad. De actie is bedoeld om een glijbaan te realiseren voor zwembad de IJsselslag.

SP-fractievoorzitter Mathijs ten Broeke: “We vragen hier wat mensen ervan vinden. Wij willen graag een zwembad met recreatie en dus niet alleen een wedstrijdbad.”

De SP liet mensen hun handtekening of een verhaal schrijven op zwembandjes om aanstaande maandag in de raad te overhandigen aan het college.

“Financieel gaat het gewoon slecht met het zwembad,” vertelt Ten Broeke, “er zijn weinig recreanten. De meesten gaan naar andere zwembaden in Gorssel of Lochem. Wij willen mensen een reden geven om naar Zutphen te komen.”
Een glijbaan levert daarbij een belangrijke bijdrage. “De glijbaan is niet een symbool voor meer recreatie in het zwembad. Wij willen echt een glijbaan, wat voor een kan besproken worden. Een glijbaan is een belangrijk onderdeel van recreatie.”

‘Eerst aankijken’
Het is niet de eerste keer dat er gesproken wordt over meer recreatie in de IJsselslag. In juni 2015 diende de PvdA al een motie in voor speelattributen in de IJsselslag. Deze werd later ingetrokken. Een andere motie (bijna precies een jaar later) van de SP om het zwembad om te bouwen tot recreatiebad werd verworpen door de raad.

“De politiek wilde het eerste allemaal aankijken. Zij hebben gekozen voor dit bad, en willen het zo houden.” Zegt Ten Broeke. Volgens de fractievoorzitter is inmiddels duidelijk dat recreanten weglopen bij het bad, wat onder andere leidt tot het exploitatietekort van de IJsselslag.
“Een glijbaan en een buitenbad. Daar mikken we op.” Aldus Ten Broeke.

De kinderen lijken de grote opblaasglijbaan op de Vijver in ieder geval te waarderen. Massaal gaan ze een voor een naar beneden.