Weg in Leesten-Oost nog steeds 'modderbak' na beloofde verbetering

21-11-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Het is nog steeds een modderbak bij de Laan van de Highlanders. De straat in Leesten-Oost is een 'bouwweg' wat bestaat uit los zand en stenen.
De inwoners, die er sinds 2016 al wonen, hebben dankzij deze weg al meerdere ongelukken gehad. Zo zijn verschillende volwassenen en kinderen gevallen met de fiets. 

Ook is het voor de kinderen onduidelijk dat het een weg is, waardoor ze op de weg waar auto's rijden ook spelen. Bovendien geeft de afwezigheid van verlichting een onveilig gevoel. 

Dat het er zo bij ligt is het gevolg van een langlopend conflict tussen de gemeente en gebiedsontwikkelaar 't Hummel. Eind juni kwamen de twee partijen echter tot overeenstemming om bij de Laan van de Highlanders bestrating aan te leggen. Dit zou er voor 1 december moeten liggen.

Bert Jansen van BewustZW merkte maandagavond op dat de situatie medio november nog niet veranderd is. Bewoners zeggen dat het wel lijkt of de gemeente iets doet, maar dat de situatie feitelijk nog hetzelfde is.

Wethouder Coby Pennings zegt dat er al wel begonnen is met de aanleg. Zij houdt de situatie in de gaten en doet haar uiterste best. Er wordt een aannemer uitgezocht die het gaat doen. Pennings garandeert dat dit jaar de verharde straat er nog ligt.