Wensen vervuld van Zutphense ouderen

03-06-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Wie ouderen een bijzondere dag wil laten beleven, kan een wens opgeven bij de Stadsonderneming Zutphen en het Odensehuis.
Op 7 oktober is het Nationale Ouderendag. Op deze dag vervullen de organisaties de wensen van de Zutphense ouderen. Deze wensen zijn tot 15 juli door te geven aan de Stadsonderneming.
Het is voor het vierde jaar dat de ouderendag in Zutphen georganiseerd wordt.


Mooie dag
Anne Hermsen, organisator vanaf het eerste uur, heeft de afgelopen jaren al honderden ouderen blij kunnen maken: Bezoekjes aan musea, toneel- en filmvoorstellingen, een dierentuin, muziekuitvoeringen, maar ook gewoon een kopje koffie met een praatje. Of heel persoonlijk, een bezoek aan een geboortehuis of het graf van een dierbare overledene. Anne: “Het is steeds een mooie dag. Met name het contact tussen alleen wonende ouderen en vrijwilligers is vaak heel bijzonder. Niet zelden blijven mensen elkaar daarna zien. Daar doen we het voor”.

Wens aanmelden
Ouderen kunnen hun wens aanmelden via een speciale wenskaart. De wenskaart is telefonisch aan te vragen via (0575) 820 228 of via e-mail zutphen@nationaleouderendag.nl. Vul de wenskaart in en doe deze vóór 15 juli op de bus. In augustus neemt de organisatie contact op om de wens te bespreken.

Week van de Ontmoeting
De Nationale Ouderendag is in Zutphen onderdeel van de Week van de Ontmoeting (2 t/m 8 oktober). In die week staan ontmoetingen tussen inwoners van Zutphen/Warnsveld centraal.
De organiserende Stadsonderneming Zutphen is een onafhankelijke stichting die initiatieven van burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties ondersteunt. Zo wil ze een beweging op gang brengen waarin mensen meer zelf gaan organiseren.